MEISTÄ

Olen Katja Säilynkangas, aktiivinen koiraharrastaja Oulusta. Kävin kasvattajakurssin 2015, mutta kasvattajanimeä hain vasta 2018. Koulutukseltani olen koira-alan mentaalivalmentaja,  eläintenkouluttaja (opinnot kesken) ja eläintenhoitaja. Olin Tsekinpaimenkoira ry:n lehden päätoimittajana 2018-2023.


Lapsena meillä ei ollut koiria, vaikka olisin sellaisen halunnutkin. Jouduin vain ihastelemaan kaverieni koiria. Kävin katsomassa kaverini agilitytreenejä ja tykästyin lajiin. Päätin että kun saan koiran hankittua, alan sen kanssa harrastamaan agilityä. Ensimmäisen koirani - kääpiöpinseri Säteen - hankin vuonna 2009.  Tokoinnostus alkoi myös Säteen myötä vaikka laji ei ollut itselle tuttu.


Meille tuli ensimmäinen tsekinpaimenkoira vuonna 2017 ja rakastuin rotuun ihan täysin. Koira oli sopivan kokoinen ja siltä löytyi miellyttämisenhalua. Haasteita rodussa ovat mm. pieni kanta ja pentukuolleisuus.


Kotoa meiltä löytyy edellämainitun Säde -kääpiöpinserin lisäksi paimensukuinen lapinkoira Välke (2012) ja kaksi tsekkiä Loiste (2016) ja hänen tyttärensä Valo (2019)


Harrastan koirieni kanssa aktiivisesti tokoa, rallya, noseworkia, sekä kesäisin jälkeä. Välillä hurahdan myös näyttelyihin. Olisikin mukavaa päästä tulevaisuudessa ulkomaille näyttelyihin. En ota koiria pelkiksi sohvakoiriksi.


Mahdollisten pentujen omistajien toivoisin olevan itsekin aktiivisia, ja että heiltä löytyy intoa sekä halua harrastaa ja touhuta koiriensa kanssa roduille tyypillisiä asioita.  Meillä kaikki koirat, myös pennut, asuvat perheen kanssa sisällä arjen keskellä. Toivon, että jokainen meiltä pennun ottava sitoutuu tutkimaan koiransa vähintään rodun PEVISA:n mukaisesti viimeistään kun koira täyttää 2 vuotta sekä toivoisin, että koirien luonteesta ja ominaisuuksista saadaan jotain näyttöä.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita